lördag 9 juni 2012

Hästarnas rang

Kom just på världens roligaste blogginlägg. Så jag måste skriva ner det innan jag glömmer alla roliga detaljer. Tänkte nämligen beskriva hästarnas "rang" eftersom det har blivit typ hundra gånger tydligare nu när Nixu har flyttat hit.

Nixu är bossen. Alltid. Han är det stencoola hästen som gör allt precis som han vill och får alltid det bästa. Varken Timi eller Linnie vågar sätta sig upp mot honom. Men han är inte bossig av sig. Det finns ju två olika sorter av "cool". De som är det utan att försöka och de som försöker så mycket att det misslyckas. Nixu hör definitivt till den första katergorin. Som exempel kan man ta att han låter aldrig någon stå först vid grinden när hästarna ska in för kvällen och han får äta ur vilken hög han vill. Dock blir det ändå aldrig bråk. Han utnyttjar dessutom inte sin ledarskap på Linnie som sin flickvän heller, det gjorde han till en början, men nu bryr han sig inte ett skit om henne mer.

Linnie är hagens "pretty girl". Hon har utsett Nixu till sin man. Hon smörar och försöker gosa och klia honom hela tiden. Stackars Linnie blir dock hela tiden nobbad av Nixu. Tydligen tycker han att han har det bättre ensam. Linnie är alltså den som vill ha killen hon inte kan få. Tyvärr finns det ju en annan liten häst vid namn Timi som gärna skulle ha henne som flickvän, men sadly har hon bara ögon, för stora, fina Nixu. Linnies rang är nog lägst, men hon blir ändå inte runtbossad av dom två andra allt för mycket.

Timi är den stora "forever alonearen". han förlorade sin stjärnstatus när Nixu anlände och nu blir han oftast behandlad som luft, av båda hästarna. Timis hundraprocentiga crush på Linnie är tyvärr inte besvarad. Han hör till coolhets kategorin nummer två. Han försöker för mycket. När han och Linnie är ensamma, blir han nästan aggressiv när han ska visa hur tuff han är. Som tur är, så är Linnie en stor tuffing själv också, hon ger minsann igen. Timi är i rangens mitt och är nog rätt så glad när Nixu är ute ur hagen så han kan bestämma fritt som på gamla goda dagar. Han blir ändå inte helt pissed off när Nixu bestämmer var han ska äta och var hans plats är, så länge det finns mat är han nöjd. Timi är snålast av alla hästar, ingen tvekan.

Tripp, trapp, trull helt enkelt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar